Πολωνία: Ο Τουσκ θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου
Ο Ντόναλντ Τουσκ.
AP PhotoΟ πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου για την κυβέρνησή του, αφού ο υποψήφιος που στήριξε για την προεδρία της χώρας, ο Ράφαλ Τσασκόφσκι, ηττήθηκε στις εκλογές της Κυριακής.
«Η πρώτη δοκιμασία θα είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που θα ζητήσω σύντομα από το κοινοβούλιο», είπε ο Τουσκ μιλώντας απόψε στην τηλεόραση.
«Θέλω όλοι να δουν, συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων μας, εντός και εκτός της χώρας, ότι είμαστε έτοιμοι για αυτήν την κατάσταση, ότι κατανοούμε τη σοβαρότητα της στιγμής, αλλά δεν σκοπεύουμε να υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή», πρόσθεσε.
Ο υποψήφιος της εθνικιστικής αντιπολίτευσης Κάρολ Ναβρότσκι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, επιφέροντας πλήγμα στις προσπάθειες της κεντρώας κυβέρνησης να εδραιώσει τον φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό της Βαρσοβίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουσκ: Η Πολωνία δεν θα δεχθεί παράνομους μετανάστες στο έδαφός της
Πολωνία: O Τουσκ κάνει λόγο για ξένη παρέμβαση μετά την κυβερνοεπίθεση εναντίον του κόμματός του
Τροχαίο στην Κρήτη: IX εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο - Νεκρός ο οδηγός (pics)
11:21
Βία ανηλίκων: Ο ρόλος των social media, των γονιών και τα μεταμφιεσμένα συναισθήματα
11:12
Επιχείρηση διάσωσης 62 μεταναστών στην ανατολική Κρήτη
11:00
«Πρεμιέρα» σήμερα για την 24ωρη λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης
10:50