Τραμπ για Κινέζο πρόεδρο: «Μου αρέσει ο Σι, αλλά είναι δύσκολο να κλείσεις συμφωνία μαζί του»
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είναι σκληρός και είναι «πολύ δύσκολο να κάνεις συμφωνία μαζί του», μερικές ημέρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε την Κίνα ότι παραβιάζει μια συμφωνία για αναβολή των δασμών και των εμπορικών περιορισμών.
«Μου αρέσει ο πρόεδρος Σι, πάντα μου άρεσε, και πάντα θα μου αρέσει, αλλά είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social.
Τι ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ δήλωσε προχθές, Δευτέρα, πως ο Τραμπ θα μιλήσει με τον Σι αυτή την εβδομάδα, καθώς οι δύο ηγέτες επιδιώκουν να επιλύσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τη συμφωνία για τους δασμούς που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα στη Γενεύη.
Αμερικανικό δικαστήριο για το εμπόριο αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα πως ο Τραμπ υπερέβη τις εξουσίες του επιβάλλοντας με διάταγμα το μεγαλύτερο μέρος των δασμών του στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα και από άλλες χώρες.
Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, ομοσπονδιακό εφετείο επέτρεψε να παραμείνουν προσωρινά σε ισχύ οι δασμοί, λέγοντας ότι αναστέλλει την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου προκειμένου να εξετάσει την έφεση της κυβέρνησης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λευκός Οίκος: Επικοινωνία Τραμπ – Σι για τους δασμούς «πιθανότατα» αυτήν την εβδομάδα
«Μην παίζετε με τη φωτιά»: Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για την Ταϊβάν
Grammy 2026: Όταν το κόκκινο χαλί έγινε σκηνή τόλμης, λάμψης και υψηλής μόδας
07:50
Θυελλώδεις άνεμοι στην Κάρπαθο: Βίντεο καταγράφει τη «μάχη» καπετάνιου να δέσει το πλοίο στο λιμλάνι
07:43
Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά των δηλώσεων Τραμπ για Ιράν: Απώλειες άνω του 3%
07:41
Τράπεζες: Με σταθερή πολιτική διανομής μερισμάτων γίνονται πόλος έλξης για νέους επενδυτές
07:33