Axios: Εντυπωσιασμένος δηλώνει ιδιωτικά ο Τραμπ για τα πλήγματα του Κιέβου κατά της Μόσχας
O Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην είσοδο του Λευκού Οίκου
AP Photo/Ben CurtisΔημόσια ο Ντόναλντ Τραμπ τηρεί σιγή ιχθύος για την ουκρανική επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης» που έπληξε στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας, αλλά ιδιωτικά δεν κρύβει τον θαυμασμό του όπως αποκαλύπτουν ανώνυμα πηγές από το περιβάλλον του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεώρησε την αιφνιδιαστική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας το Σαββατοκύριακο «εντυπωσιακή», αναφέρουν πηγές που τη συζήτησαν μαζί του στο Axios, αλλά ανησυχεί επίσης ότι αυτό θα κάνει την αποστολή του για κατάπαυση του πυρός ακόμη πιο δύσκολη.
Η σχολαστικά σχεδιασμένη επιχείρηση στις πιο στρατηγικές αεροπορικές βάσεις της Ρωσίας — που διεξήχθη εξ αποστάσεως από χιλιάδες μίλια μακριά — υποδηλώνει ότι η Ουκρανία έχει περισσότερα «χαρτιά» στη διάθεσή της ενώ παράλληλα οδηγεί σε κλιμάκωση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ένας σύμβουλος του Τραμπ είπε: «Από διεθνή άποψη, έχετε ένα τσιουάουα που προκαλεί πραγματική ζημιά σε ένα πολύ μεγαλύτερο σκυλί».
Ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο, είπε επίσης σε άτομα με τα οποία συναντήθηκε τις τελευταίες ημέρες ότι η επίθεση με drone πιθανότατα θα ωθήσει τον Πούτιν σε πολύ σημαντικά αντίποινα.
Ο Τραμπ ανησυχεί ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα ανατραπεί η διπλωματική του πρωτοβουλία, η οποία οδήγησε στις πρώτες άμεσες συνομιλίες μεταξύ των μερών σε τρία χρόνια, ανέφερε η πηγή.
«Θέλουμε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Θέλουμε να αποκλιμακωθεί. Οπότε αν ο Πούτιν τρελαθεί ως απάντηση, ναι, ο πρόεδρος έχει ανησυχίες», δήλωσε μια άλλη πηγή που μίλησε με τον Τραμπ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πεσκόφ: «Η Ρωσία θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις όπως και όποτε το κρίνει σκόπιμο ο στρατός»
«Δεν καταστράφηκαν» - Τι λέει η Ρωσία για τα βομβαρδιστικά που επλήγησαν από τα ουκρανικά drones
Η Πορτογαλία ανακοίνωσε πακέτο βοήθειας 2,5 δισ. ευρώ μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Κριστίν
23:50
Πάτρα: Στη σύλληψη 35χρονου προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά από καταγγελία 23χρονου για εκβιασμό και απειλές
23:42
Γνωστός ακτιβιστής αφήνεται ελεύθερος στη Βενεζουέλα - Σημαντικό βήμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
23:31
Super League: Το πέναλτι του Ταρέμι στο 106' έγραψε το 1-1 στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός- Νίκες για ΠΑΟ, ΠΑΟΚ
23:23