Στα σύνορα οι πρώτες 1.212 σοροί Ουκρανών στρατιωτών - Έτοιμη να τις παραδώσει η Μόσχα
Οι σοροί αιχμαλώτων που έχουν μεταφερθεί ρωσο-ουκρανικά σήμερα
Russian Defense Ministry Press Service / APΣτην συμφωνημένη περιοχή ανταλλαγής αιχμαλώτων βρίσκονται οι πρώτες 1.212 σοροί Ουκρανών στρατιωτών όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος αντιστράτηγος Αλεξάντερ Ζορίν.
Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί για την ανταλλαγή των σορών αιχμαλώτων, συμπλήρωσε ο αντιστράτηγος, σύμφωνα με το TASS, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες η παράδοση των σορών θα αναβληθεί ως την επόμενη εβδομάδα. Η Ρωσία, πάντως, όπως επεσήμανε ο ίδιος αναμένεται την επιβεβαίωση της Ουκρανίας.
Βίντεο και φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν τις σορούς μέσα σε φορτηγά.
Υπενθυμίζεται ότι, η Ρωσία καταλογίζει στην Ουκρανία την αιφνιδιαστική και επ' αόριστον αναβολή της ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου και την αποδοχή των σορών νεκρών Ουκρανών στρατιωτών. Το Κίεβο απάντησε ότι οι ισχυρισμοί της Μόσχας είναι αναληθείς.
Να σημειωθεί πως, η ανταλλαγή αιχμαλώτων και η επιστροφή των σορών νεκρών στρατιωτών ήταν το μοναδικό ζήτημα στο οποίο συμφώνησαν Ρωσία και Ουκρανία στον δεύτερο γύρο απευθείας συνομιλιών που είχαν τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σοροί εντοπίστηκαν σε σκάφος ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση οικογένειας στην Αλάσκα
Κατερίνα Μποφίλιου: Από την εγκεφαλική παράλυση, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
12:00
Χρίστος Δήμας: «Στα 2,5 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος από το άνοιγμα των διοδίων από τους αγρότες»
11:50
Συντάξεις, άδεια μητρότητας, επιδόματα: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ
11:41
Υπόθεση Έπσταιν: Στο φως χιλιάδες απόρρητα αρχεία - Τι αναφέρουν για Κλίντον, Τζάκσον και Τζάγκερ
11:30