Γαλλία: Εξετάζονται πύλες ασφαλείας στα σχολεία μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό επιστάτριας
Αστυνομικοί στη Γαλλία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/David GoldmanΠύλες ασφαλείας στα γαλλικά σχολεία είναι ένα από τα μέτρα ασφαλείας που εξετάζει ο κυβέρνηση μετά το περιστατικό όπου ένας 14χρονος μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μία επιστάτρια στην πόλη Νοζάν κατά τη διάρκεια έρευνας για τσάντα για όπλα την Τρίτη (10/6).
Αυτό αποκάλυψε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού ο οποίος νωρίτερα έγραψε στο Χ. «Η απειλή με λεπίδες μεταξύ των παιδιών μας έχει γίνει κρίσιμη... Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτή την εκτεταμένη μάστιγα σε δημόσιο εχθρό».
Η αστυνομία ανακρίνει τον έφηβο, ο οποίος κρατείται στη χωροφυλακή στο Νοζάν στα βορειοανατολικά, ανέφερε η Νομαρχία Ωτ Μαρν.
«Ενώ παρακολουθούσε τα παιδιά μας στο Νοζάν, μια βοηθός εκπαιδευτικού έχασε τη ζωή της, θύμα ενός παράλογου κύματος βίας», έγραψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο X.
«Το έθνος θρηνεί και η κυβέρνηση κινητοποιείται για τη μείωση της εγκληματικότητας», πρόσθεσε.
Το ψάξιμο των τσαντών/σάκων είναι νέο μέτρο της κυβέρνησης από τον Μάρτιο 2025 ως απάντηση σε διάφορα επεισόδια βίας μέσα κι έξω από τα σχολεία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαθητής μαχαίρωσε επιστάτρια Γυμνασίου στο Παρίσι
Αιματηρό επεισόδιο στην Πτολεμαΐδα: 54χρονος μαχαίρωσε 49χρονο μετά από διαπληκτισμό
17:13
Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν καταστρέψει 42 πλοία του ιρανικού ναυτικού - «Είναι εκπληκτικό»
17:01
Δύο συλλήψεις στην Κύπρο για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν (vid)
16:52
Συνελήφθη οδηγός μηχανής για επικίνδυνη οδήγηση κάνοντας παράλληλα live μετάδοση στα social (pic)
16:41