Γαλλία: Εξετάζονται πύλες ασφαλείας στα σχολεία μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό επιστάτριας
Αστυνομικοί στη Γαλλία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/David GoldmanΠύλες ασφαλείας στα γαλλικά σχολεία είναι ένα από τα μέτρα ασφαλείας που εξετάζει ο κυβέρνηση μετά το περιστατικό όπου ένας 14χρονος μαθητής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μία επιστάτρια στην πόλη Νοζάν κατά τη διάρκεια έρευνας για τσάντα για όπλα την Τρίτη (10/6).
Αυτό αποκάλυψε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού ο οποίος νωρίτερα έγραψε στο Χ. «Η απειλή με λεπίδες μεταξύ των παιδιών μας έχει γίνει κρίσιμη... Εναπόκειται σε εμάς να μετατρέψουμε αυτή την εκτεταμένη μάστιγα σε δημόσιο εχθρό».
Η αστυνομία ανακρίνει τον έφηβο, ο οποίος κρατείται στη χωροφυλακή στο Νοζάν στα βορειοανατολικά, ανέφερε η Νομαρχία Ωτ Μαρν.
«Ενώ παρακολουθούσε τα παιδιά μας στο Νοζάν, μια βοηθός εκπαιδευτικού έχασε τη ζωή της, θύμα ενός παράλογου κύματος βίας», έγραψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο X.
«Το έθνος θρηνεί και η κυβέρνηση κινητοποιείται για τη μείωση της εγκληματικότητας», πρόσθεσε.
Το ψάξιμο των τσαντών/σάκων είναι νέο μέτρο της κυβέρνησης από τον Μάρτιο 2025 ως απάντηση σε διάφορα επεισόδια βίας μέσα κι έξω από τα σχολεία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαθητής μαχαίρωσε επιστάτρια Γυμνασίου στο Παρίσι
Μόλις πέντε λεπτά επιπλέον δραστηριότητας καθημερινά μπορούν να παρατείνουν τη ζωή
08:25
Κίνηση: Χαμηλές ταχύτητες σε Κηφισό και κέντρο - Καθυστερήσεις 30 λεπτά σε Αττική Οδό για Αεροδρόμιο
08:21
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12:00 - Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
08:16
Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Εθνικό Απολυτήριο - Στόχος η αναβάθμιση στο ρόλο του Λυκείου
08:07