Ποσότητα ναρκωτικών «μαμούθ» κατασχέθηκε στο Μεξικό - Οι 42 τόνοι μεθαμφεταμίνης αξίας 50 εκατ. δολ.
Μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ιστορίας της χώρας ανακοίνωσε το Μεξικό. Κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης σε μυστικά εργαστήρια στην πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικού κατασχέθηκαν συνολικά 42,2 τόνων μεθαμφεταμίνης που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια.
Το Μεξικό βρίσκεται από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπό ασφυκτική πίεση σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών που φτάνουν στις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά της εισόδου ναρκωτικών, ιδίως φαιντανύλης, στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ επικαλείται τη διακίνηση ναρκωτικών ως έναν εκ των βασικότερων λόγων που επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές από το Μεξικό.
Τον Οκτώβριο, το μεξικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι είχε κατασχέσει περισσότερους από 8,3 τόνους ναρκωτικών που βρέθηκαν σε σκάφη στα ανοικτά των ακτών του Ειρηνικού - αριθμός ρεκόρ για μία μόνο επιχείρηση στη θάλασσα.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, οι μεξικανικές εγκληματικές ομάδες είναι οι κύριοι προμηθευτές μεθαμφεταμίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας χημικές ουσίες που προέρχονται κυρίως από την Κίνα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μεξικό: Καρτέλ εκτέλεσε τα μέλη μουσικού συγκροτήματος
Μερτς για εξελίξεις στην Ουκρανία: Να μη γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων
20:43
Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Τα προσωρινά αποτελέσματα - Οι δικαιούχοι των voucher έως 800 ευρώ
20:35
Ζελένσκι προς συμμάχους: Δείξτε στη Ρωσία ότι η συνέχιση του πολέμου είναι άσκοπη
20:29
«Είχα λάθος αντίδραση»: Η απάντηση Παππά μετά τη διαγραφή του για τον ξυλοδαρμό
20:20