Τραμπ: Η Εθνοφρουρά θα παραμείνει στο Λος Άντζελες μέχρι να εξαλειφθεί ο κίνδυνος
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει με δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου
AP Photo/Evan VucciΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα Τρίτη (10/6) ότι θα επικαλεστεί τον Νόμο περί Εξέγερσης, εφόσον κρίνει ότι οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Λος Άντζελες συνιστούν εξέγερση.
«Εάν υπάρξει εξέγερση, ασφαλώς θα τον επικαλεστώ. Θα δούμε» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, μία ημέρα αφού διέταξε την ανάπτυξη 700 πεζοναυτών στην πόλη, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής στρατηγικής για την καταστολή των διαδηλώσεων κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του.
Η Εθνοφρουρά, πρόσθεσε, θα παραμείνει στο Λος Άντζελες, μέχρι να εξαλειφθεί ο κίνδυνος. «Πρέπει να θυμόμαστε ότι έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες» στην πόλη, υπενθύμισε εξάλλου.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προειδοποίησε επίσης όσους σχεδιάζουν να διαδηλώσουν το Σαββατοκύριακο, στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης που θα γίνει στην Ουάσινγκτον για τα 250 χρόνια από την ίδρυση του στρατού των ΗΠΑ. «Εκείνοι που θέλουν να διαμαρτυρηθούν, θα αντιμετωπιστούν με πολύ μεγάλη ισχύ», είπε. «Δεν έχω ακούσει (να σχεδιάζεται) κάποια διαμαρτυρία αλλά, ξέρετε, είναι άνθρωποι που μισούν τη χώρα μας και θα αντιμετωπιστούν με πολύ μεγάλη ισχύ», είπε.
Ο Τραμπ επανέλαβε την κριτική που έχει ασκήσει στον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, σημειώνοντας ότι μίλησε μαζί του χθες. Ωστόσο ο κυβερνήτης, λίγο αργότερα, διέψευσε ότι έλαβε κάποιο τηλεφώνημα από τον πρόεδρο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο στρατός στους δρόμους του Λος Άντζελες κοστίζει... χρυσάφι, αλλά ο Τραμπ δεν κάνει πίσω
«Βούλιαξε» η Αττική: Βροχή ενάμιση μήνα μέσα σε δύο ώρες - Στη Δάφνη το περισσότερο νερό
19:46
Αγρότες: Κορύφωση εξόδου μετ' εμποδίων για τους εκδρομείς - Κλιμάκωση μετά τις γιορτές
19:35
ΟΗΕ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο
19:30
Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα συνεχίσει να προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης
19:21