Ερντογάν σε Τραμπ: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για τα πυρηνικά του Ιράν»
Από παλιαότερη συνάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν
AP Photo/Patrick SemanskyΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα, Κυριακή, νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, με επίκεντρο τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο πρόεδροι τις τελευταίες δύο ημέρες.
Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Εντογάν «εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, κ. Τραμπ, σχετικά με τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν και την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή, και τόνισε την ανάγκη να αναληφθεί το συντομότερο δράση για την αποτροπή μιας καταστροφής που θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη σε ολόκληρη την περιοχή».
Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως και χτες, δήλωσε ότι «ο μόνος τρόπος για την επίλυση της διαμάχης για τα πυρηνικά είναι η διπλωματία». Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και διευκόλυνση.
Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι «ο κύκλος βίας που άνοιξε με τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες οικονομικές και πολιτικές ζημίες και για τις δύο πλευρές και ότι πρέπει να τεθεί τέλος σε αυτή την επικίνδυνη πορεία».
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα αποζημιώσεων για κτηνοτρόφους - Πότε κλείνει
01:00
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ξεκινούν από σήμερα οι πληρωμές - Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι
00:30
Ο πρόεδρος Τραμπ λέει ότι «βλέπει» μια συμφωνία με την Κούβα
23:59
Η Πορτογαλία ανακοίνωσε πακέτο βοήθειας 2,5 δισ. ευρώ μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Κριστίν
23:50