ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τεταμένη η κατάσταση μετά τη νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

ΗΠΑ: Τεταμένη η κατάσταση μετά τη νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς
YOUTUBE

Δεν πέρασαν παρά μόλις λίγες ημέρες από τη δολοφονία δύο μαύρων πολιτών σε Σαρλότ και Τάλσα, αντίστοιχα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας τους και οι ΗΠΑ βιώνουν εκ νέου μια «περίεργη και απειλητική» κατάσταση, ως αποτέλεσμα νέας εν ψυχρώ δολοφονίας Αφροαμερικανού στην πόλη Ελ Καχόν, κοντά στο Σαν Ντιέγκο.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται την αστυνομία της Ελ Καχόν, το απόγευμα της Τρίτης οι τοπικές Αρχές ειδοποιήθηκαν να επέμβουν, καθώς ένας νεαρός κοντά στην ηλικία των 30 ετών «περιφερόταν στον δρόμο και φερόταν περίεργα».

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι δύο στελέχη μετέβησαν στο σημείο και πλησιάζοντας τον νεαρό, τού ζήτησαν να βγάλει το χέρι του από την τσέπη. «Όταν αρνήθηκε, ο ένας αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και ο άλλος το Taser προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα. Ο άνδρας έβγαλε από την τσέπη του ένα αντικείμενο, το έφερε μπροστά από το στήθος του και το κρατούσε με τα δύο χέρια, σε στάση που παρέπεμπε σε προσομοίωση σκοποβολής».

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς πυροβόλησε και ο άλλος χρησιμοποίησε το Taser. Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και ξεψύχησε λίγο αργότερο. Το άξιο αναφοράς, βέβαια, είναι ότι πάνω του δεν βρέθηκαν όπλα. Γεγονός που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό και στην αφροαμερικανική κοινότητα, αλλά και σε αμερικανούς πολίτες που αντιμάχονται την αλόγιστη χρήση βίας από τους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρεται στο Reuters, συνεχώς συγκεντρώνεται κόσμος στο σημείο της δολοφονίας, ενώ μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η αδελφή του, υποστηρίζει ότι αυτή κάλεσε τους αστυνομικούς ζητώντας βοήθεια και κατεληξε να θρηνεί τον αδερφό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ