Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον Πούτιν για τη σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Alexandr DemyanchukΤηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε την Δευτέρα (16/6) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο θέμα συζήτησης τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, ενώ τέθηκαν επί τάπητος και θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι «ο κύκλος βίας που ξεκίνησε με τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, ότι η παράνομη στάση της κυβέρνησης Νετανιάχου αποτελεί σαφή απειλή για το διεθνές σύστημα και ότι η περιοχή δεν μπορεί να αντέξει έναν νέο πόλεμο».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας φέρεται να είπε στον συνομιλητή του ότι η χώρα του «από την πρώτη ημέρα έδωσε έμφαση στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό των επιθέσεων, ότι η μόνη λύση για τα ζητήματα με το Ιράν είναι η διπλωματία και ότι πρέπει να υπάρξει το συντομότερο επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι «δεν πρέπει να αποσπάται η προσοχή από τη γενοκτονία στη Γάζα εξαιτίας των επιθέσεων του Ισραήλ κατά του Ιράν» και υποστήριξε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Ισραήλ να προχωρήσει σε τετελεσμένα στην περιοχή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία και Τουρκία έτοιμες να μεσολαβήσουν στην σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ελέγχει τον εναέριο χώρο από το δυτικό Ιράν μέχρι την Τεχεράνη
Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στην Marfin
18:46
Φωτιά στην Περαία Θεσσαλονίκης - Ήχησε το 112
18:39
Η Ιαπωνία δημοσίευσε εικόνα αστεροειδούς που μοιάζει με χιονάνθρωπο και πέρασε δίπλα από σκάφος της
18:37
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί το Ιράν ότι θα απαντήσει «αποφασιστικά» αν το Ισραήλ δεχτεί επίθεση
18:30