Ισραήλ: «Έρχεται κλιμάκωση των επιθέσεων στην Τεχεράνη» - Τι θα γίνει με τα πυρηνικά
Καπνός στην Τεχεράνη ύστερα από ισραηλινή επίθεση
AP Photo/Vahid SalemiΚλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων κατά της Τεχεράνης προανήγγειλε την Τρίτη (17/6) ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ λέγοντας χατρακτηριστικά ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες ώρες «πολύ σημαντικούς στόχους, στρατηγικούς στόχους, στόχους του καθεστώτος και υποδομές»
Μάλιστα αποκάλυψε ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) θα εκδώσουν προειδοποίηση εκκένωσης σε όσους βρίσκονται κοντά.
Όσον αφορά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο Κατζ είπε ότι η υπόγεια εγκατάσταση Φορντό υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί στο στόχαστρο.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι στην Τεχεράνη «υπάρχουν περισσότεροι από 10 πυρηνικοί στόχοι» που το Ισραήλ θα καταστρέψει, χάρη στην αεροπορική υπεροχή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.
Από την πλευρά του Ισραηλινός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, αποκάλυψε ότι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δεν έχει στοχεύσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση Φόρντο του Ιράν, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί.
Ακόμη ανέφερε ότι το Ισραήλ λαμβάνει προφυλάξεις για να αποφύγει την πρόκληση πυρηνικής καταστροφής με τις επιθέσεις του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπαράζ επιθέσεων από Ισραήλ και Ιράν - Εκατέρωθεν βομβαρδισμοί και απειλές
Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν το Ιράν μετά το μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ: «Θα πετύχουμε κάτι καλύτερο από εκεχειρία στο Ιράν»
SPONSORED
Στο κόκκινο η ένταση στον Περσικό: Ένας νεκρός στο Κουβέιτ - Απειλές της Τεχεράνης για νέα χτυπήματα
14:00
Συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας - Κοινή πρόθεση οι σχέσεις καλής γειτονίας
13:55
Τραμπ: «Tο Ιράν έχει συμφωνήσει να μην αναπτύξει πυρηνικό όπλο - Θέλω να συναντήσω τον Αγιατολάχ»
13:40
Σε δύο φορές ισόβια καταδικάστηκε ο 23χρονος για τη διπλή δολοφονία στο Αίγιο
13:22