«Η Σλοβακία θα επωφεληθεί από το να παραμείνει ουδέτερη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο
O πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.
AP PhotoΗ Σλοβακία, μέλος του ΝΑΤΟ, θα επωφεληθεί από το να παραμείνει ουδέτερη χώρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, χωρίς να ανακοινώσει κάποιο σχέδιο για τη λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.
«Εάν με ρωτήσετε, θα σας πω ότι σ’ αυτούς τους παράλογους καιρούς της αύξησης των εξοπλισμών, όταν οι εταιρείες όπλων τρίβουν τα χέρια τους …η ουδετερότητα θα ωφελούσε πολύ τη Σλοβακία» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που προβάλλεται στο διαδίκτυο. «Αλλά δυστυχώς αυτή η απόφαση δεν είναι στα χέρια μου».
Ο Σλοβάκος πρόεδρος Πέτερ Πελεγκρίνι, δήλωσε σήμερα ότι η αύξηση των αμυντικών δαπανών που θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να κατανεμηθεί σε τουλάχιστον 10 χρόνια, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να προτιμήσει επενδύσεις σε έργα διπλής χρήσης από την αύξηση των άμεσων στρατιωτικών δαπανών τα επόμενα χρόνια.
Ο Πελεγκρίνι δήλωσε ότι η Σλοβακία συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις και δεν θα παραβιάσει τη συναίνεση στη σύνοδο κορυφής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην ανάγκη καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης συμφώνησαν Μελόνι - Φίτσο
Σλοβακία: Επίθεση και απειλές του Ρόμπερτ Φίτσο κατά δικαστή
Ανδραβίδα: Θρίλερ με αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κανάλι - Οι αρχές αναζητούν τους επιβαίνοντες
18:33
«Απαράδεκτη η παραχώρηση εδαφών στην Ρωσία» λέει ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
18:24
Γεραπετρίτης: Ιστορικές οι σχέσεις Ελλάδας - Λιβύης - Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
18:15
Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν στην Ινδία - Υπέγραψε σειρά από συμφωνίες με τον Μόντι
18:06