Πετρελαιοφόρο στις φλόγες στα Στενά του Ορμούζ - Συγκρούστηκε με άλλο πλοίο
Το πετρελαιοφόρο «MV Adalynn» που ανήκει στον «σκοτεινό στόλο» της Ρωσίας, έχει τυλιχθεί στις φλόγες στα Στενά του Ορμούζ, μετά από σύγκρουσή του με το πετρελαιοφόρο «MV Front Eagle».
Το υπουργείο ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποδίδει τη σύγκρουση σε «σφάλμα πλοήγησης», ενώ διεθνή πρακτορεία, επισημαίνουν ότι οι ηλεκτρονικές παρεμβολές έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο πλήρωμα ή διαρροές, ωστόσο οι παρεμβολές έχουν διαταράξει τα συστήματα πλοήγησης κοντά στο στρατηγικής Στενό του Ορμούζ, μεταξύ Ιράν και Ομάν, η οποία διαχειρίζεται περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης, επισημαίνει το Reuters.
Η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε ότι απομάκρυνε 24 άτομα από το Adalynn, στο λιμάνι Khor Fakkan. Το πλήρωμα στο δεύτερο δεξαμενόπλοιο, το Front Eagle, είναι ασφαλές, σύμφωνα με την εταιρεία Frontline.
Η Frontline δήλωσε αργότερα στο Reuters ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί, αλλά δεν υπήρξε καμία ένδειξη εξωτερικής παρέμβασης. Το «Front Eagle» μεταφέρει 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου και βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Zhoushan στην Κίνα, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης TankerTrackers.com.
Νόμος Κατσέλη: Πώς υπολογίζεται ο τόκος μετά τη ρύθμιση - «ανάσα» - Αναλυτικά παραδείγματα
09:19
Μυτιλήνη: Νεκρή 36χρονη γιατρός από επιπλοκές μετά τον τοκετό - Κατέληξε κατά την αεροδιακομιδή
09:19
Κοκοτσάκης: Αποχώρησε από το κόμμα Καρυστιανού ο πραγματογνώμονας των Τεμπών
09:09
Συνταγματική Αναθεώρηση: Κατάργηση αμνηστίας για πολιτικά εγκλήματα, επιστολική ψήφο προτείνει η ΝΔ
09:05