Στενά του Ορμούζ: Σε ναυσιπλοΐκό λάθος οφείλεται η σύγκρουση δύο δεξαμενόπλοιων
Τα στενά του Ορμούζ βρίσκονται κοντά εκεί όπου έγινε η κατάληψη από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Kamran JebreiliΤο υπουργείο Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε ότι μία σύγκρουση μεταξύ δύο δεξαμενόπλοιων κοντά στο Στενό του Ορμούζ είναι πιθανό να προκλήθηκε από λανθασμένο υπολογισμό ναυσιπλοΐας ενός από τα πλοία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, το υπουργείο Ενέργειας των Εμιράτων επικαλέστηκε προκαταρκτικές πληροφορίες και δεν συνέδεσε το περιστατικό με μια αύξηση των ηλεκτρονικών παρεμβολών στη διάρκεια της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.
Φωτιά ξέσπασε σε δύο δεξαμενόπλοια
Τα δεξαμενόπλοια Adalynn και Front Eagle συγκρούστηκαν και έπιασαν φωτιά χθες, Τρίτη, 24 ναυτικά μίλια από τις ακτές των ΗΑΕ στη Θάλασσα του Ομάν. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μελών πληρωμάτων ή διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.
Αφότου το Ιράν και το Ισραήλ άρχισαν να εκτοξεύουν πυραύλους το ένα εναντίον του άλλου την περασμένη εβδομάδα, παρεμβολές διαταράσσουν τα συστήματα ναυσιπλοΐας κοντά στα Στενά του Χορμούζ, σε μια θαλάσσια οδό ανάμεσα στο Ιράν και το Ομάν από όπου διέρχεται περίπου το ένα πέμπτο του πετρελαίου που μεταφέρεται διά θαλάσσης.
Η Τεχεράνη δεν σχολίασε τη χθεσινή σύγκρουση ή τις αναφορές για ηλεκτρονικές παρεμβολές.
SPONSORED
Τέθηκε σε λειτουργία το politis.gov.gr: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση: Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί
00:30
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45