Η στιγμή της έκρηξης ηφαιστείου στην Ινδονησία: Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος 11 χιλιομέτρων
Το ηφαίστειο που εξερράγη στην Ινδονησία
(AP Photo)Το ηφαίστειο Λεβοτόμπι Λάκι-Λάκι στην Ινδονησία εξερράγη εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος πάνω από 11 χλμ. αναγκάζοντας την ηφαιστειολογική υπηρεσία της χώρας να ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στην ανώτατη βαθμίδα.
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ωστόσο οι αρχές της χώρας συμβούλευσαν τους κατοίκους να αποφεύγουν δραστηριότητες σε ακτίνα 7 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα.
Παράλληλα, τουλάχιστον 26 διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν, ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας σε μια ανακοίνωση, επηρεάζοντας περισσότερους από 14.000 επιβάτες.
Αυτές περιελάμβαναν τουλάχιστον 14 πτήσεις από την Ινδία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία προς το Μπαλί, σύμφωνα με τον ιστότοπο του διεθνούς αεροδρομίου του Μπαλί.
Η Singapore Airlines ακύρωσε τέσσερις πτήσεις από το αεροδρόμιο Ντενπασάρ του Μπαλί στη Σιγκαπούρη, και η χαμηλού κόστους θυγατρική της Scoot ακύρωσε πτήσεις προς το Μπαλί και το γειτονικό νησί Λόμποκ, ανέφερε η αεροπορική εταιρία.
Η JetStar, εταιρία χαμηλού κόστους της Qantas, ακύρωσε αρκετές πρωινές πτήσεις προς το Μπαλί από την Αυστραλία και αναμένει καθυστερήσεις σε απογευματινές πτήσεις. «Η πρόγνωση είναι πως το σύννεφο τέφρας αναμένεται να καθαρίσει μέχρι αργότερα απόψε», ανέφερε η JetStar σε μεσημεριανό ταξιδιωτικό ενημερωτικό δελτίο.
Πτήσεις της AirAsia Malaysia και της AirAsia Indonesia προς και από το Μπαλί, το Λόμποκ και το Λαμπουάν Μπάχο επίσης ακυρώθηκαν ή αναπρογραμματίστηκαν, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εταιρία. Η κυβέρνηση έκλεισε τρία αεροδρόμια στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα , περιλαμβανομένου του Φρανσίσκους Ξαβέριους Σέντα στο Μαουμέρε, από σήμερα και μέχρι και αύριο, καθώς έθεσε σε προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών, ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών.
Η έκρηξη ανάγκασε επίσης τις τοπικές αρχές να απομακρύνουν δεκάδες κατοίκους που ζουν σε δύο χωριά κοντά στο ηφαίστειο, δήλωσε ο Αβί Χαλάν, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.
«Δρόμοι στα δύο χωριά γέμισαν με πυκνή τέφρα, χαλίκι και άμμο», είπε, προσθέτοντας πως δεν έχουν αναφερθεί απώλειες. Η προηγούμενη φορά που είχε εκραγεί το ηφαίστειο ήταν τον Μάιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η στιγμή που το ηφαίστειο της Αίτνας εκρήγνυται - Πανικόβλητοι τουρίστες απομακρύνονται τρέχοντας
Κατά 15% μικρότερος χρόνος αναμονής στις στάσεις λεωφορείων: Οι παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των ΜΜΜ με πόρους πάνω από 900 εκατ.
08:55
Αγωγός πετρελαίου σε ρωσικό λιμάνι υπέστη ζημιές έπειτα από ουκρανική επίθεση με drones
08:51
«Ασπίδα» στην ενεργειακή κρίση το πάγωμα των τιμολογίων, οι επιδοτήσεις και το πλαφόν στα καύσιμα
08:48
Το Ιράν λέει ότι κατέρριψε αμερικανικό αεροσκάφος που αναζητούσε τον πιλότο - «Είναι σώος και ασφαλής» το μήνυμα Τραμπ
08:38