Ισραήλ: Τουλάχιστον 65 οι τραυματίες από τις ιρανικές επιθέσεις
Πυροσβέστες εργάζονται σε κτίριο του νοσοκομειακού συγκροτήματος Σορόκα, μετά την πρόσκρουση πυραύλου που εκτοξεύθηκε από το Ιράν στο Μπερ Σεβά.
(AP Photo/Leo Correa)Τουλάχιστον 65 άτομα τραυματίστηκαν στο τελευταίο κύμα επιθέσεων του Ιράν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ.
Από τους 65, τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των οποίων ένας 80χρονος άνδρας και δύο γυναίκες ηλικίας περίπου 70 ετών, ανέφερε η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, Magen David Adom (MDA).
Δύο άνθρωποι είναι επίσης σε «μέτρια κατάσταση» και 42 άνθρωποι υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς από θραύσματα και από τις εκρήξεις. Επιπλέον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ έτρεχαν να βρουν καταφύγιο, ανέφερε η υπηρεσία, χωρίς να διευκρινίσει την κατάστασή τους.
Ομάδες της MDA παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε διάφορα σημεία και μεταφέρουν θύματα σε νοσοκομεία, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Τι ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου Σορόκα
Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Σορόκα, Σλόμι Κοντές ανέφερε σε δηλώσεις του στα ισραηλινά μέσα τα εξής για την πυραυλική επίθεση:
«Ένας πύραυλος έπληξε το κτίριο της παλιάς χειρουργικής πτέρυγας στο Σορόκα. Πρόκειται για ένα σχετικά παλιό κτίριο που είχε εκκενωθεί τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε και σημείωσε:
«Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια του νοσοκομείου. Όλοι οι ασθενείς και όλο το προσωπικό βρίσκονταν σε καταφύγια. Οι τραυματίες που έχουμε (στο νοσοκομείο) τραυματίστηκαν ελαφρά, κυρίως από το ωστικό κύμα της έκρηξης».
Ο Κοντές επισήμανε ότι το προσωπικό εργάζεται για να χαρτογραφήσει τις ζημιές και να εκτιμήσει ποια τμήματα μπορούν να λειτουργήσουν και ποια όχι.
«Καλούμε το κοινό να μην έρθει στο νοσοκομείο», σημείωσε ο διευθυντής επισημαίνοντας πως κάποιοι από τους ασθενείς στο Σορόκα μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία.
ΗΠΑ: Ο πρώτος άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο ταξίδεψε στο διάστημα
20:04
Φέτος θα στρώσουμε το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Από τα 81 στα 156 ευρώ σε μια 5ετία
20:04
ΗΠΑ: Η ακτοφυλακή προσπαθεί να κατασχέσει άλλο ένα τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας
19:44
Ερντογάν: Δεν έχουμε βλέψεις σε ξένα εδάφη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση των δικαιωμάτων μας (vid)
19:40