Προειδοποίηση Κρεμλίνου: Παρέμβαση ΗΠΑ στη σύγκρουση Ιράν - Ισραήλ θα οδηγήσει σε τρομερή κλιμάκωση
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ
Anton Vaganov/Pool Photo via APΟποιαδήποτε παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ θα επέφερε «τρομερή κλιμάκωση», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει πριν από μερικές ώρες πως δεν επιθυμεί «ούτε καν να συζητήσει» τη δυνητική δολοφονία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ή αυτές των ΗΠΑ, εάν εμπλακούν στον πόλεμο που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή 13η Ιουνίου.
Ο κ. Πούτιν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ξένους δημοσιογράφους που οργανώθηκε στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.
Ερωτηθείς αν η Μόσχα θα ήταν διατεθειμένη να προμηθεύσει την Ισλαμική Δημοκρατία με τεχνολογικά προηγμένα όπλα για να αμυνθεί έναντι της συνεχιζόμενης επίθεσης του Ισραήλ, ο Ρώσος πρόεδρος περιορίστηκε να πει πως η συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης που υπέγραψαν η κυβέρνησή του και η ιρανική τον Ιανουάριο δεν προέβλεπε στρατιωτική συνεργασία.
Το ακριβό πετρέλαιο «φέρνει» παρεμβάσεις για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Όλα τα σενάρια ανοιχτά
16:51
Νεκρά και τα 6 μέλη του πληρώματος του αμερικανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ
16:48
Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός 33χρονος που έπεσε από τον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας
16:42
FT: Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
16:37