Σι σε Πούτιν: «Ύψιστη προτεραιότητα» η κατάπαυση του πυρός Ιράν-Ισραήλ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ
Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin / APΤηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα», όπως μεταδίδουν κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Η προώθηση της κατάπαυσης του πυρός και της παύσης των εχθροπραξιών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Η χρήση όπλων δεν είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση διεθνών διαφορών», δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Ο Σι, χωρίς να κατονομάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι οι «μεγάλες χώρες» με «ιδιαίτερη επιρροή» στην περιοχή πρέπει να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Μία σύλληψη
09:43
Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από τις 7 Ιανουαρίου
09:38
Παπαστεργίου: Πάνω από 10.000 παραβάσεις του κόκκινου έχουν καταγράψει οι κάμερες ΑΙ
09:35
Άνω Λιόσια: Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τη φονική παράσυρση πεζού από συρμό του Προαστιακού
09:31