ΠΟΥ: Αποτρόπαιες οι επιθέσεις εναντίον δομών υγείας
To νοσοκομείο Σορόκα που χτυπήθηκε από ιρανικούς πυραύλους.
AP PhotoΟι επιθέσεις εναντίον δομών υγείας σε Ιράν και Ισραήλ είναι «αποτρόπαιες», αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε σήμερα στην πλατφόρμα Χ ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
«Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν θέτει σε κίνδυνο τις δομές υγείας και την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη», έγραψε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, αναφερόμενος στην «επίθεση το πρωί εναντίον του ιατρικού κέντρου Soroka στο Ισραήλ» και στο νοσοκομείο του Κερμανσάχ (στο Ιράν) «που επλήγη από κοντινή έκρηξη» πριν από τρεις ημέρες.
Απευθύνοντας έκκληση προς όλες τις πλευρές να προστατεύσουν τις δομές υγείας, το υγειονομικό προσωπικό και τους ασθενείς, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους υπογραμμίζει πως «το καλύτερο φάρμακο είναι η ειρήνη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου: «Μπορούμε να πλήξουμε το Ιράν και μόνοι μας» - Τραμπ: «Σε δύο εβδομάδες η απόφασή μου»
«Επιστρέφουμε σε συνομιλίες αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις» - Άμεσες επαφές ΗΠΑ και Ιράν
Ουκρανία: Χωρίς λύση στο εδαφικό - Τραμπ: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για το τέλος του πολέμου
07:11
Καιρός: Τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι την Δευτέρα - Πού θα σημειωθούν βροχές
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Ποιες περιοχές έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά - Πότε είναι η επόμενη δόση
06:00