Μόνο το 65% των σημερινών ιρανικών πυραύλων αναχαιτίστηκε από το Iron Dome
Καπνός υψώνεται από ένα κτίριο του νοσοκομειακού συγκροτήματος Soroka μετά από χτύπημα πυραύλου που εκτοξεύθηκε από το Ιράν στο Μπερ Σέβα.
AP Photo/Vahid SalemiΜόλις το 65% των πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν τις τελευταίες 24 ώρες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome. Αυτό είναι μειωμένο από σχεδόν 90% την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με πρώην ανώτατο αξιωματούχο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος έχει άμεση πρόσβαση στις κυβερνητικές ενημερώσεις.
«Το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει πολύ προηγμένους πυραύλους και τους χρησιμοποιεί», δήλωσε ο αξιωματούχος στο NBC.
Οι ταχύτεροι ιρανικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν την τελευταία ημέρα έχουν δώσει στο Ισραήλ λιγότερο χρόνο για να προετοιμαστεί προτού οι πύραυλοι πλησιάσουν τους στόχους τους, ανέφεραν.
«Μέχρι χθες, λαμβάναμε μια έγκαιρη προειδοποίηση περίπου 10 με 11 λεπτά πριν πέσουν οι πύραυλοι, αλλά σήμερα το πρωί ήταν έξι ή επτά λεπτά», ανέφερε.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Ιρανοί διαθέτουν ένα σύστημα πλοήγησης για την τελική φάση της επίθεσης που τους βοηθά να είναι πολύ ακριβείς και να επιτίθενται ακριβώς στους στόχους που επιθυμούν, όπως το νοσοκομείο σήμερα στη Μπερ Σεβά».
Πάντως, το Ιράν αρνείται ότι επιτέθηκε απευθείας στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενο ότι υπέστη ζημιές από το ωστικό κύμα επίθεσης σε κοντινό στρατιωτικό αρχηγείο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου: Μπορούμε να χτυπήσουμε το Φόρντο και όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Παραμένει η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου
10:26
Στα χέρια των αρχών 54χρονη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να κάψει αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη
10:22
Ζελένσκι: Για τη Ρωσία είναι «πιο σημαντικό να τρομοκρατεί από το να επιλέγει τη διπλωματία»
10:19
Ανασκευάζει η Αλεξοπούλου για το «τζάμπα πέθανε»: Ήταν κάκιστη διατύπωση
10:18