Πρόεδρος Ιράν: «Να σταματήσουν οι επιθέσεις - Διαφορετικά η απάντηση μας θα είναι πιο σκληρή»
O ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν
(Oficina de la Presidencia de Irán vía AP)«Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο πόλεμος είναι να «σταματήσουν άνευ όρων» οι ισραηλινές επιθέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, ενώ συμπλήρωσε πως το Ιράν «πάντα επιδίωκε την ειρήνη και την ηρεμία».
Παράλληλα, ο Ιρανός πρόεδρος ανέφερε σε ανάρτηση του, ότι το Ιράν πρέπει να λάβει οριστικές εγγυήσεις ότι θα «μπει τέλος στις επιχειρήσεις των σιωνιστών τρομοκρατών», όπως χαρακτηρίζει το Ισραήλ.
Συμπλήρωσε δε ότι «Διαφορετικά, οι απαντήσεις μας στον εχθρό θα είναι πιο σκληρές και πιο θλιβερές».
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Αμπάς Αραγκί, ο οποίος προειδοποίησε ότι
«Δεν υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ έως ότου σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα».

Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί
AP Photo/Hassan AmmarΌλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που ο Αραγκί βρίσκεται σήμερα στη Γενεύη για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Λάμι και τους ομολόγους του από τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Σε περαιτέρω σχόλια στην κρατική τηλεόραση, ο Αραγκί είπε ότι οι συνομιλίες στην Ελβετία θα επικεντρωθούν σε πυρηνικά και περιφερειακά ζητήματα. Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
Ταυτοποιήθηκε το άτομο που προσπάθησε να εισβάλει στο θέρετρο του Τραμπ και έπεσε νεκρό από πυρά
18:58
«Με ενοχλούσαν οι φωνές, δεν κοιμόμασταν» λέει ο 46χρονος που πυροβόλησε τους ανήλικους στο Αίγιο (vid)
18:45
«Οπλισμένος τρελός μπήκε στην οικία του προέδρου» - Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου
18:33
FT: Μυστική συμφωνία Ρωσίας - Ιράν για την πώληση αντιαεροπορικών πυραύλων στην Τεχεράνη (pic)
18:22