Ερντογάν κατά Ισραήλ: Ήθελε να σαμποτάρει τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά
O Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
AP PhotoΟ Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν τη νύχτα πριν από τη διεξαγωγή ενός νέου γύρου συνομιλιών με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, είχαν στόχο να σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις, αποδεικνύοντας ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί την επίλυση ζητημάτων μέσω της διπλωματίας.
Μιλώντας στη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν παρότρυνε τις χώρες που έχουν επιρροή στο Ισραήλ να μην ακούσουν το «δηλητήριο του» και να επιδιώξουν μία λύση για να παλέψουν μέσω του διαλόγου, μην επιτρέποντας μία ευρύτερη πολεμική σύγκρουση.
Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης, τις μουσουλμανικές χώρες ν’ αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την επιβολή τιμωρητικών μέτρων κατά του Ισραήλ, επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερντογάν για θάνατο Μπαγκντάντι: Σημείο καμπής στον πόλεμο κατά τους ISIS
Ο Ερντογάν, η «γαλάζια πατρίδα» και ο αόρατος εχθρός
NASA: Αλλαγή σχεδίων για την αποστολή Artemis - Νέες δοκιμές στο διάστημα
18:09
Τραγικό δυστύχημα στο «Ελ. Βενιζέλος»: 67χρονη ΑΜΕΑ έχασε τη ζωή της κατά την αποβίβαση
18:01
Ταξιδιωτική οδηγία του ελληνικού ΥΠΕΞ - Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ και Ιράν
18:01
Λουτράκι: Νέες προσαγωγές για τον θάνατο του 17χρονου – Το σενάριο που εξετάζεται
17:51