Ερντογάν: Η Παλαιστινιακή Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ ανοίγει γραφείο στην Άγκυρα
Μαθητές στην αυλή του Σχολείου Αρρένων της UNRWA, στην ανατολική Ιερουσαλήμ
AP Photo/Maya AlleruzzoΓραφείο στην Άγκυρα θα ανοίξει η Παλαιστινιακή Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ (UNRWA), δήλωσε σήμερα Σάββατο (21/6) ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, παροτρύνοντας τις μουσουλμανικές χώρες να δώσουν στην αναφερόμενη υπηρεσία μεγαλύτερη υποστήριξη, μετά την απαγόρευσή της από το Ισραήλ.
Το Ισραήλ απαγόρευσε την UNRWA το 2024, ανακοινώνοντας ότι έδινε εργασία σε μέλη του Παλαιστινιακού ένοπλου κινήματος της Χαμάς που έλαβαν μέρος στην αιματηρή επίθεση τρομοκρατών στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου του 2023, προκαλώντας την εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και την κίνησή της να απαγορεύσει την UNRWA, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ειδικότερα, με στόχο την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα, η οποία έχει υποβαθμιστεί κατακόρυφα, καθώς εκατομμύρια κατοίκων της έχουν αναγκαστεί να εκτοπιστούν από τις εστίες τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χιλιόμετρα διανύουν καθημερινά οι Παλαιστίνιοι για να βρουν τροφή - Γίνονται στόχος ισραηλινών πυρών
Μπαράζ επαφών Παπασταύρου για την ενέργεια στις ΗΠΑ - Τι συζητήθηκε
09:40
Οι νεότερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Άνοιξε η αριστερή λωρίδα στην Αθηνών - Κορίνθου
09:33
Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα από την κακοκαιρια Byron
09:23
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας: Σώος ο 86χρονος οδηγός του
09:19