Axios: Απέτυχαν οι προσπάθειες Τραμπ και Ερντογάν να κανονίσουν συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν
Δεν απέδωσε τελικά η προσπάθεια του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Τούρκου ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προγραμματίσουν συνάντηση μεταξύ Αμερικανών και Ιρανών αξιωματούχων καθώς οι Ιρανοί αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με το Axios.
Το ειδησεογραφικό δίκτυο, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους και πηγή με άμεση γνώση του θέματος, αναφέρει ότι ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν πως ήταν πρόθυμος να ταξιδέψει στην Τουρκία για να συναντήσει τον Ιρανό Πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, εφόσον αυτό θα βοηθούσε στην επίτευξη συμφωνίας, ή εναλλακτικά να στείλει τον Αντιπρόεδρό του, JD Vance, και τον Ειδικό Απεσταλμένο Steve Witkoff.
Ο Ερντογάν και ο Υπουργός Εξωτερικών του, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφεραν την πρόταση στον Πεζεσκιάν και στον Ιρανό ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί, οι οποίοι στη συνέχεια επιχείρησαν να λάβουν την έγκριση του Χαμενεΐ. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, καθώς παραμένει σε καθεστώς απόκρυψης λόγω φόβων για ενδεχόμενη απόπειρα δολοφονίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερντογάν σε Αραγτσί: Η μόνη λύση στη διαμάχη Ισραήλ - Ιράν είναι η επανέναρξη των συνομιλιών
BAFTA 2026: Τριπλή κόντρα φαβορί σε μια από τις πιο αμφίρροπες χρονιές των βραβείων
07:53
Δημοσκοπήσεις: Εικόνα εύθραυστης σταθερότητας, διψήφια ποσοστά για Κωνταντοπούλου και Βελόπουλο - Οι αναποφάσιστοι και τα κόμματα Τσίπρα - Καρυστιανού
07:45
Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρή μία 45χρονη έπειτα από σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων (pics)
07:40
«Θέλω να στείλω Βρετανούς στρατιώτες στην Ουκρανία ως υπουργός Άμυνας», δηλώνει ο Τζον Χίλι
07:40