Το Ιράν ζητά σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
AP Photo/Julia NikhinsonΗ αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, που έχει σημάνει την άμεση εμπλοκή της Αμερικής στον πόλεμο με το Ισραήλ.
Η ιρανική αποστολή του ΟΗΕ χαρακτήρισε τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ «κατάφωρη και παράνομη επιθετικότητα», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars και απαίτησε να καταδικαστεί με τους πιο κατηγορηματικούς όρους.
Η αποστολή ζήτησε επίσης «να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Συμβουλίου βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ώστε ο δράστης αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων να λογοδοτήσει πλήρως και να μην διαφύγει την τιμωρία».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Τραμπ: «Πήραμε τη βόμβα από τα χέρια του Ιράν» - «Το παιχνίδι δεν τελείωσε», επιμένει ο Χαμενεΐ
ΕΛΛΑΔΑ
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου από 16χρονο στις Σέρρες
11:47
ΚΟΣΜΟΣ
Γαλλία: Ακριβότερα τα μουσεία για τους τουρίστες εκτός ΕΕ - Στο επίκεντρο η ανακαίνιση του Λούβρου
11:47
ΕΛΛΑΔΑ
Εξιτήριο για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη - «Είναι καλά στην υγεία της» λέει συνεργάτιδά της (vid)
11:39
ΚΟΣΜΟΣ
Ένας «αποτυχημένος γαλαξίας» γεμάτος σκοτεινή ύλη: Γιατί είναι σημαντική η ανακάλυψη του Cloud-9
11:35
ΚΟΣΜΟΣ