Η απάντηση των Χούθι της Υεμένης στην επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι θέμα χρόνου, λέει αξιωματούχος
Υποστηρικτές των Χούθι σε συγκέντρωση κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Σαναά της Υεμένης
AP Photo/Osamah AbdulrahmanΑξιωματούχος των Χούθι της Υεμένης δήλωσε την Κυριακή ότι η απάντηση της ομάδας που πρόσκειται στο Ιράν στην επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι «μόνο θέμα χρόνου».
Ο Mohammed al-Bukhaiti, μέλος του πολιτικού γραφείου του κινήματος των Χούθι, δήλωσε στο Al Jazeera ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Ουάσινγκτον ήταν πριν από τον «πόλεμο» κατά του Ιράν.
Η ομάδα έχει εξαπολύσει επιθέσεις σε ναυτιλιακές γραμμές και το Ισραήλ, σε αυτό που λέει ότι είναι σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα κατά τη διάρκεια του ισραηλινού πολέμου. Συμφώνησε σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάιο για να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πλοίων, με αντάλλαγμα τον τερματισμό των βομβαρδισμών της Ουάσινγκτον εναντίον της ομάδας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χούθι: Θα χτυπήσουμε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο κατά του Ιράν
Αντάρτες Χούθι: «Πλήξαμε το κεντρικό Ισραήλ με πυραύλους, σε συνεννόηση με το Ιράν»
Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN από και προς Ισραήλ, Ιράκ, Λίβανο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
14:27
Επίθεση στο Ιράν: Σε εγρήγορση η Αθήνα για την ασφάλεια κρίσιμων στόχων στην Ελλάδα
14:18
ΣΥΡΙΖΑ: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και Ισραήλ
14:16
«Βρυχηθμός του Λιονταριού»: ΗΠΑ και Ισραήλ σφυροκοπούν το Ιράν – Οργισμένη απάντηση με πυραύλους από την Τεχεράνη
14:15