Ιρανός πρόεδρος: «Οι ΗΠΑ επενέβησαν αφού διαπίστωσαν την ανικανότητα του Ισραήλ»
O Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν
(Oficina de la Presidencia de Irán vía AP)Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν καταδίκασε σήμερα την «επιθετικότητα» των ΗΠΑ μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι βρίσκεται «πίσω» από τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στο Ιράν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Αυτή η επιθετικότητα έδειξε ότι η Αμερική είναι ο κύριος παράγοντας πίσω από τις εχθρικές ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ επενέβησαν αφού διαπίστωσαν την «προφανή ανικανότητα» του Ισραήλ.
Παράλληλα, αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κογκρέσο προκάλεσε το χτύπημα την Αμερικής στο Ιράν.
«Απερίσκεπτη κλιμάκωση, τρέλα και μονομερή κίνηση» χαρακτηρίζουν οι Δημοκρατικοί την απόφαση του Τραμπ, ενώ όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα η ηγεσία των Δημοκρατικών ενημερώθηκε αφού έγινε ο βομβαρδισμός.
«Θα οδηγήσω τη Μαρίν Λεπέν στο Ελιζέ»: Επανεκλογή Μπαρντελά στην προεδρία του RN εν μέσω διαδηλώσεων
20:52
Φινλανδία: Αποψιλώθηκαν 250.000 δέντρα για να χτιστεί data center - Αντιδράσεις από τους κατοίκους
20:41
Spider-Man, σημαίες One Piece, αστυνομική βία: Όσα κατέγραψε ο φακός στις διαδηλώσεις της Γαλλίας
20:30
Τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει 28ης Οκτωβρίου - Αυξημένοι έλεγχοι και απαγορεύσεις στα φορτηγά
20:19