Ιρανός πρόεδρος: «Οι ΗΠΑ επενέβησαν αφού διαπίστωσαν την ανικανότητα του Ισραήλ»
O Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν
(Oficina de la Presidencia de Irán vía AP)Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν καταδίκασε σήμερα την «επιθετικότητα» των ΗΠΑ μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι βρίσκεται «πίσω» από τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στο Ιράν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Αυτή η επιθετικότητα έδειξε ότι η Αμερική είναι ο κύριος παράγοντας πίσω από τις εχθρικές ενέργειες του σιωνιστικού καθεστώτος κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ επενέβησαν αφού διαπίστωσαν την «προφανή ανικανότητα» του Ισραήλ.
Παράλληλα, αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κογκρέσο προκάλεσε το χτύπημα την Αμερικής στο Ιράν.
«Απερίσκεπτη κλιμάκωση, τρέλα και μονομερή κίνηση» χαρακτηρίζουν οι Δημοκρατικοί την απόφαση του Τραμπ, ενώ όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα η ηγεσία των Δημοκρατικών ενημερώθηκε αφού έγινε ο βομβαρδισμός.
Στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας για την «Ιθάκη»: Απέναντι σε Μητσοτάκη αλλά... πέραν της Καρυστιανού
08:00
Χειμερινές εκπτώσεις: Τι περιμένει η αγορά μετά την πτώση εορταστικού τζίρου για 1 στις 2 επιχειρήσεις - Ελπίδα η «ρευστοποίηση» του στοκ
07:50
Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα λόγω του χιονιά
07:45
Αποκολλήθηκε τμήμα γέφυρας στη Νέα Ιωνία - Ειδικό κλιμάκιο θα ελέγξει τη στατικότητα
07:35