Ιρανός ΥΠΕΞ: «Το Ιράν και η Ρωσία συντονίζουν τις θέσεις τους»
Ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
AP PhotoΤο Ιράν και η Ρωσία συντονίζουν τις θέσεις τους στην τρέχουσα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα.
Ο Αραγτσί αναμένεται να έχει συνομιλίες σήμερα στη Μόσχα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Κρεμλίνο έχει συμφωνία στρατιωτικής σύμπραξης με το Ιράν, αλλά και στενούς δεσμούς με το Ισραήλ.
Μιλώντας χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη, ο Αραγτσί δήλωσε πως η χώρα του θα εξετάσει όλες τις πιθανές απαντήσεις στις επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον της και πως δεν θα υπάρξει επιστροφή στη διπλωματία μέχρι να ανταποδώσει.
«Το Ιράν θα συνεχίζει να εμπλουτίζει ουράνιο»
Εξάλλου ο ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτραβαντσί δήλωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM, πως το Ιράν θα συνεχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο.
Επίσης τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να του πει τι να κάνει, εφόσον ενεργεί μέσα στο πλαίσιο των νομικών δεσμεύσεών του.
Αρτοποιός: Τρία τα ενεργά μέτωπα - Ολονύκτια επαγρύπνηση για τα «καντηλάκια» και αναζωπυρώσεις
23:49
Πύρινος Γολγοθάς για τη Δυτική Αττική – Μάχη για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από οικισμούς
23:39
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι το Πεντάγωνο τού παρουσίασε σχέδιο για κλιμάκωση του πολέμου κατά του Ιράν
23:27
Νεκρός σε αεροπορική επιδρομή μέλος της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023
23:15