Η Κίνα προειδοποιεί για τον κίνδυνο «εξάπλωσης» της σύγκρουσης Ιράν - Ισραήλ
Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ
AP Photo/Anthony Kwan, Pool)Η Κίνα προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο «εξάπλωσης» του πολέμου μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, έπειτα από 11 ημέρες ανταλλαγής ομοβροντιών πυραύλων μεταξύ των δύο χωρών και μετά τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
Το Πεκίνο κάλεσε όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση «να αποτρέψουν μια κλιμάκωση», «να αποφύγουν αποφασιστικά την εξάπλωση του πολέμου και να επιστρέψουν στον δρόμο της πολιτικής επίλυσης» των διαφορών τους, δήλωσε ο Γκούο Ζιακούν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η Κίνα καλεί τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειές της»
Παράλληλα η Κίνα εκτίμησε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να κάνει περισσότερα ώστε να αποτρέψει η σύγκρουση Ιράν- Ισραήλ να επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του Κόλπου και της γύρω θαλάσσιας περιοχής για το διεθνές εμπόριο.
«Η Κίνα καλεί τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειές της να προωθήσει την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης και να αποτρέψει την περιφερειακή αστάθεια να επηρεάσει περισσότερο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», σημείωσε ο Γκούο Ζιακούν.
Χειροπέδες σε 71χρονο στον Λαγκαδά: Βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε με όπλα τους γείτονες
09:33
Νέο βίντεο καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του 20χρονου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη (vid&pic)
09:23
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Νέα επιχείρηση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο - Ο Τραμπ προσπαθεί να «χτίσει» συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ
09:20
Χανιά: Στον ανακριτή σήμερα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 17χρονης
09:14