Επίθεση του Ισραήλ στην πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
Αυτή η δορυφορική εικόνα από το Planet Labs PBC δείχνει τον υπόγειο χώρο πυρηνικού εμπλουτισμού του Ιράν στο Fordo μετά από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025.
Planet Labs PBC via APΤο Ισραήλ επιτέθηκε ξανά στην πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό
Σύμφωνα με το Skynews, oι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό έγιναν στόχος ισραηλινού πλήγματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αντιμετώπισης Κρίσεων της επαρχίας Κομς στο Ιράν.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους της περιοχής.
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Ραφαέλ Γκρόσι, έκανε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ.
Τι ανέφερε ο Γκρόσι για το αμερικανικό πλήγμα
O επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, ανέφερε ότι μπορεί να έχει προκαλέσει «πολύ σημαντικές ζημιές» στην εγκατάσταση, δεδομένης της ευαίσθητης φύσης των φυγοκεντρικών μηχανών.
Πρόσθεσε δε ότι κανείς δεν μπορεί ακόμη να εκτιμήσει με ακρίβεια το μέγεθος των ζημιών υπόγεια.
Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα στη Θράκη λόγω κακοκαιρίας
07:23
Η ΕΚΤ δεν βιάζεται να αλλάξει τα επιτόκια: Τι περιμένουν οι αναλυτές για το 2026
07:14
Ο Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Το διάγγελμα και η γαλάζια «προθέρμανση» συναινέσεων
07:06
Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κρήτη, Αιγαίο και Δωδεκάνησα, βελτίωση από το απόγευμα - Πού θα χιονίσει
07:00