Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παραστεί στην κηδεία του Σιμόν Πέρες
Στην κηδεία του πρώην Ισραηλινού ηγέτη Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ θα παραστεί την Παρασκευή ο Παλασιτίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, όπως ανέφερε Παλαιστίνιος αξιωματούχος και μεταδίδει το Reuters.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz το αίτημα του Παλαιστίνιου προέδρου να ηγηθεί αποστολής από Παλαιστίνιους αξιωματούχους για να παραβρεθούν στην κηδεία του Σιμόν Πέρες.
Καθώς οι συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστίνης έχουν παγώσει από το 2014, δεν ήταν σαφές εάν ο Αμπάς θα ταξίδευε από τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για την κηδεία στην Ιερουσαλήμ.
Ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης Σιμόν Πέρες, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 93 ετών, είναι μία από τις εμβληματικές φιγούρες που διακρίθηκε για τις προσπάθειές του στις ισραηλινο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες τη δεκαετία του 1990.
Αυτοκίνητο παρέσυρε 12χρονη στην Κόρινθο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
16:09
Ορκίστηκαν στη Λαμία οι πρώτες γυναίκες εθελόντριες στο Στρατό
16:03
Παρελθόν ο β' Γύρος στις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές - Υπερψηφίστηκε ο νέος κώδικας Τ.Α.
15:59
Μοτοσικλέτα πήρε φωτιά μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο στο Ηράκλειο – Με εγκαύματα 55χρονος
15:55