Γκουτέρες: Πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την επίθεση στον Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό
Την τρομοκρατική επίθεση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές ανάρρωσης στους τραυματίες.
Τόνισε ότι οι υπεύθυνοι για τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να λογοδοτήσουν, σημειώνοντας ότι οι συριακές μεταβατικές αρχές απέδωσαν την ευθύνη στο Ισλαμικό Κράτος (ISIL) μετά από προκαταρκτική έρευνα.
Ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας και επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του ΟΗΕ να στηρίξει τον συριακό λαό στην επιδίωξη του για ειρήνη, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.
«Eχουμε δει τις μειονότητες στη Συρία να δοκιμάζονται. Πιστεύω επίσης ότι έχουμε δει την κυβέρνηση να καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να καθησυχάσει αυτές τις μειονότητες. Είναι επιτακτικό οι μεταβατικές αρχές να διασφαλίσουν ότι όλες οι μειονότητες είτε είναι θρησκευτικές, είτε εθνοτικές, είτε άλλες αισθάνονται ευπρόσδεκτες και ότι η φωνή τους ακούγεται στη Συρία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συρία: Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στον ISIS ρίχνουν την ευθύνη
Ο «Βασιλιάς του Βαλς» André Rieu έρχεται στο TELEKOM Center Athens την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2027
11:44
Υπόθεση βιασμού στο Κορνέλ: Η καταγγέλλουσα δέχεται απειλές, δήλωσε ο δικηγόρος της
11:43
Έκρηξη σε συνεργείο υγραεριοκίνησης στη Λάρισα - Αναφορές για τραυματίες
11:42
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς: Μπλόκο σε φορτηγά με τουρκικά ψάρια στη Νέα Μηχανιώνα
11:33