Ουκρανία: Επίθεση Κιέβου σε αποθήκη πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια Ροστόφ
Ουκρανοί βομβαρδίζουν ρωσικές θέσεις (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Andrii Marienko, FileΟι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την, Δευτέρα, πως επιτέθηκαν σε αποθήκη πετρελαίου στη νότια ρωσική περιφέρεια του Ροστόφ, η οποία χρησίμευε για τον εφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων σε κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας και έπιασε φωτιά.
Το Γενικό Επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε ότι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό, έπληξαν τις εγκαταστάσεις Atlas στην περιφέρεια του Ροστόφ, όχι μακριά από τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.
«Επιβεβαιώθηκε πλήγμα των δυνάμεών μας στην περιοχή του στόχου», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο σε δήλωσή του στο Telegram. «Εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποσαφηνίζονται».
Τι ανέφερε ο κυβερνήτης του Ροστόφ
Ο κυβερνήτης του Ροστόφ Γιούρι Σλιούσαρ είχε δηλώσει νωρίτερα χθες, Δευτέρα, πως επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους την προηγούμενη νύκτα προκάλεσε πυρκαγιά σε «βιομηχανική επιχείρηση» στην περιοχή Καμένσκι της περιφέρειας, αλλά δεν κατονόμασε την επιχείρηση.
Η πυρκαγιά κατασβέσθηκε χθες το πρωί, ανέφερε ο Σλιούσαρ μέσω του Telegram. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω του Telegram ότι κατέστρεψε 14 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιφέρεια του Ροστόφ στη διάρκεια της νύκτας μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με την ουκρανική ανακοίνωση, η εγκατάσταση χρησιμοποιούνταν για να παρέχει καύσιμα και λιπαντικά σε ρωσικές μονάδες οι οποίες επιχειρούν σε κατεχόμενα από τη Ρωσία τμήματα των περιφερειών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, στο ανατολικό μέτωπο του πολέμου.
ΗΠΑ: Αγωνία για τη μητέρα δημοσιογράφου του NBC - Εξετάζουν το σενάριο της απαγωγής
10:03
Τροχαίο δυστύχημα στη Θηβών - Χαλκίδας μετά από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων: Νεκρός ένας 57χρονος
09:56
Το γιγαντιαίο μνημείο που χτίστηκε για την αιωνιότητα – Kαι στέκεται ακόμη 1.700 χρόνια μετά
09:50
ΤΑ «ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» DEALS: Η σχέση Τραμπ - Ερντογάν, τα νέα «παζάρια» και οι προειδοποιήσεις Δένδια
09:48