Τραμπ: «Δεν θέλω αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν - Θα οδηγούσε σε χάος»
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει με δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου
AP Photo/Evan VucciΑρνήθηκε ο Τραμπ ότι θέλει να δει «αλλαγή καθεστώτος» στο Ιράν κάτι που όπως υποστήριξε, θα οδηγήσει σε χάος.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους, καθ' οδόν προς την Χάγη και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι το Ιράν δεν πρόκειται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, συμπληρώνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά και προσφέρθηκε να βοηθήσει αναφορικά με το Ιράν.
Προχθές ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ταχθεί υπέρ της ιδέας αλλαγής καθεστώτος στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Επίσης ο Τραμπ δήλωσε πως σχεδιάζει να συναντηθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι πρώτες ρωγμές στις σχέσεις Τραμπ - Νετανιάχου - Πώς «διαβάζει» η Τεχεράνη τις εξελίξεις
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου - Μικρής έκτασης επίθεση σε ιρανικό ραντάρ
Bloomberg: Τετ α τετ Τραμπ με Εντογάν στην Χάγη - Τι θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες
Το τηλεφώνημα που οδήγησε στη σύλληψη του 89χρονου: Αστυνομικός περιγράφει την επιχείρηση σε ξενοδοχείο στην Πάτρα
12:04
Διεθνή συνασπισμό για την αποκατάσταση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ θέλουν οι ΗΠΑ
11:59
«Άνω - Κάτω» η Διάσκεψη των Προέδρων: Η Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Δουδωνή ότι συμπράττει με τη ΝΔ
11:58
Το ράλι στο πετρέλαιο εκτοξεύει τις τιμές στα πρατήρια καυσίμων - «Καίει» η έξοδος της Πρωτομαγιάς
11:51