Διπλωματικές πηγές για συνάντηση ΥΠΕΞ Γεραπετρίτη με Ρούμπιο: Η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας
Ο Γιώργος Γεραπετρίτησ και ο Μάρκο Ρούμπιο
ΥΠΕΞΣτις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο επικεντρώθηκε σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο την Τετάρτη (25/6) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να υπογραμμίζει την αξιοπιστία της Ελλάδας ως εταίρου και συμμάχου εντός του NATO στην Ανατολική Μεσόγειο και τη σημασία που αποδίδει στο ρόλο της ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Και οι δύο τόνισαν τη βούλησή τους για την ενίσχυση των στρατηγικών διμερών σχέσεων.
Έμφαση δόθηκε επίσης στη σημασία της διαπεριφερειακής συνεργασίας, ως μέσου για την προώθηση της σταθερότητας και ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Μάρκο Ρούμπιο εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Ελλάδα στο προσεχές μέλλον.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι ευρωπαϊκές αμυντικές μετοχές ανεβαίνουν με φόντο τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
Μαρκ Ρούτε, ο «γητευτής του Τραμπ»: Το κολακευτικό μήνυμα, τα σχόλια και το... «καλά έκανε»
Επέκταση ψηφιακής κάρτας εργασίας: Νέοι κλάδοι και 2,5 εκ. εργαζόμενοι από 12/10
04:00
ΑΑΔΕ: Μέχρι τις 13 Νοεμβρίου για την υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής
03:00
Πότε ξεκινά η επιβάρυνση των 2 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός ΕΕ
02:00
ΔΥΠΑ: Συνολικά 109 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο - Ποια νέα θεματική προστίθεται
01:00