ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί έκρυβαν μαζικό τάφο με περισσότερα από 100 πτώματα στο Μεξικό

Αστυνομικοί έκρυβαν μαζικό τάφο με περισσότερα από 100 πτώματα στο Μεξικό
Φωτογραφία αρχείου: Τάφος αγνώστου στη Φαλφούριας στο Μεξικό Charles Ommanney Reportage by Getty Images

Μαζικός τάφος με 105 πτώματα ανακαλύφθηκε σε μικρή κοινότητα στο Μεξικό. Επιπλέον όμως, οι διωκτικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα εναντίον τοπικών αστυνομικών οι οποίοι φέρονται να στοίβαξαν τα πτώματα, αγνώστου ταυτότητας και θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Το περιστατικό συνέβη στην πολιτεία Μορέλος, η οποία έχει τον υψηλότερο δείκτη απαγωγών στην χώρα, δήλωσε ο εισαγγελέας της πολιτείας Χαβιέ Πέρεζ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα, η έρευνα ενάντια στους αστυνομικούς αφορά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος και παραβίαση του νόμου για την κάλυψη της ταφής των πτωμάτων.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει πόσοι αξιωματικοί βρίσκονται υπό έρευνα, ούτε όμως για πόσο χρονικό διάστημα λειτουργούσε ο μαζικός τάφος.

Τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε πλαστικές σακούλες και οι περισσότερες περιείχαν ένα μπουκάλι με τον αριθμό της υπόθεσης από τις αστυνομικές έρευνες, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο από την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας, που ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

"Ήταν όλοι στοιβαγμένοι σε ένα τεράστιο λάκκο", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο μαζικός τάφος ανακαλύφθηκε, στα πλαίσια μιας έρευνας που είχε ζητήσει η οικογένεια ενός άνδρα που απήχθη και δολοφονήθηκε το 2013. Αν και το πτώμα του είχε ταυτοποιηθεί από ελέγχους DNA, ήταν ακόμη πεταμένος στον τάφο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ