Ο Τραμπ συγκρίνει τους βομβαρδισμούς στο Ιράν με τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Brendan Smialowski/ APΤους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, Φορντό, Ισφαχάν και Νατάνζ με την ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι συνέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη την Τετάρτη (25/6).
«Αυτό το χτύπημα έβαλε τέλος στον πόλεμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στα πλήγματα στο Ιράν.
«Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα της Χιροσίμα. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του Ναγκασάκι, αλλά ήταν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα που έβαλε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο».
«Αυτό έβαλε τέλος και σε αυτόν με τον πόλεμο» συμπλήρωσε ο ίδιος. «Αν δεν εξαλείφαμε (αυτή την απειλή) θα πολεμούσαν αυτή τη στιγμή» όπως ανέφερε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: «Κλειδώνει» το 5% για τις αμυντικές δαπάνες - Η δέσμευση Μητσοτάκη
Τραμπ από Σύνοδο ΝΑΤΟ: Γίνεται θαυμάσια πρόοδος για τη Γάζα – Λόγω της επίθεσης θα έχουμε καλά νέα
Δηλητηριασμένα βέλη πριν από 60.000 χρόνια αποκαλύπτουν το εξελιγμένο κυνήγι των πρώιμων ανθρώπων
09:00
Mercosur: Ποια τα οφέλη για λάδι, τυριά, ροδάκινα και ακτινίδια - Η νέα αγορά 300 εκατ. καταναλωτών και οι αντιδράσεις
08:51
Σύσκεψη στο Λευκό Οίκο με πετρελαϊκούς κολοσσούς - Τραμπ: «Ασφαλείς οι επενδύσεις στη Βενεζουέλα»
08:41
Γιατί έχουμε κουνούπια στην Ελλάδα και τον χειμώνα: Η κλιματική αλλαγή και ο ιός του Δυτικού Νείλου
08:31