ΚΟΣΜΟΣ

Kένυα: Τουλάχιστον 16 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Kένυα: Τουλάχιστον 16 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
AP Photo/Brian Inganga

Στους 16 ανέρχονται οι νεκροί κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κένυα και οι περισσότεροι δολοφονήθηκαν από την αστυνομία, υποστηρίζει το τοπικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Υπάρχουν εξακριβωμένα 16 νεκροί», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο εκτελεστικός διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ιρούνγκου Χόουτον. Τα στοιχεία αυτά επαληθεύτηκαν από την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κένυας, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση.

«Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από την αστυνομία», πρόσθεσε ο Χόουτον, λέγοντας ότι τουλάχιστον πέντε από τα θύματα πυροβολήθηκαν.

Άλλοι 400 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και κάποιοι από αυτούς φέρουν τραύματα από σφαίρες.Μεταξύ των θυμάτων είναι διαδηλωτές, αστυνομικοί και δημοσιογράφοι.

Nοσοκομειακή πηγή είπε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο Εθνικό Νοσοκομείο Κενιάτα του Ναϊρόμπι. Οι περισσότεροι χτυπήθηκαν από αληθινές σφαίρες, άλλοι από πλαστικές ή από άλλα αντικείμενα.