Για τις γαλλικές εκλογές του 2027 προετοιμάζει τον Μπαρντελά η Μαρίν Λεπέν
Ο Ζορντάν Μπαρντελά και η Μαρίν Λεπέν
AP Photo/Thomas PadillaΤο «δεξί χέρι» της για τις προεδρικές εκλογές του 2027, Ζορντάν Μπαρντελά προετοιμάζει από τώρα η ακροδεξιά ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, μετά τον αποκλεισμό της από την διεκδίκηση της προεδρίας κατόπιν καταδικαστικής απόφασης.
«Αποδέχομαι πως δεν μπορώ να είμαι υποψήφια. Ο Ζορντάν αποδέχεται πως πρέπει να παρέμβει. Του ζήτησα προσωπικά να το σκεφτεί και να προετοιμαστεί για αυτή την πιθανότητα» δήλωσε η Μαρίν Λεπέν στην εφημερίδα Valeurs Actuelles στο πλαίσιο συνέντευξης που της παραχώρησε και δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη.
«Ο Ζορντάν και εγώ θα συμμετάσχουμε στην εσωκομματική διαδικασία ωσότου αποφασίσει» το εφετείο, δήλωσε αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο χωριστών, ταυτόχρονων προεκλογικών εκστρατειών και των δυο τους.
Υπενθυμίζεται ότι, οι δικαστικές Αρχές έκριναν ένοχη την Λεπέν στις αρχές Απριλίου για κατάχρηση κεφαλαίων της ΕΕ και της στέρησαν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για πέντε χρόνια.
Η Λεπέν ήλπιζε πως το εφετείο θα αναιρέσει την απόφαση, η οποία όμως αναμένεται στα μέσα του 2026. Διαβεβαίωσε πάντως πως παραμένει αποφασισμένη να θέσει υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα του γαλλικού κράτους το 2027, για 4η φορά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Εκδήλωση του κόμματος της Λεπέν παρουσία κορυφαίων παραγόντων της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς
Ποιοι κερδίζουν από τα νέα μέτρα: Παρέμβαση για χαμηλοσυνταξιούχους, τριπλή ανάσα σε οφειλέτες
05:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Τσερνόμπιλ: Γιατί ένα τέτοιο πυρηνικό ατύχημα θεωρείται σήμερα απίθανο – To παράδειγμα του Καναδά
04:45
«Σήμα Διαφορετικότητας»: Παράταση έως 15 Μαΐου για αιτήσεις στο πρόγραμμα
04:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Από τον «ατομικό τρόμο», στο σήμερα - Τα διδάγματα του 1986 και οι αγωνίες του 2026
03:00