Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Σαμάρ - Ξεπερνούν τους 14 οι τραυματίες
Ουκρανοί διασώστες μεταφέρουν τραυματισμένη γυναίκα
(Ukrainian Emergency Service via AP)Τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 14 προκάλεσαν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ουκρανική πόλη Σαμάρ της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ.
«Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εχθρική επίθεση. Δεκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν», δήλωσε μέσω Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτηςΣέρχιι Λίσακ, διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επαλήθευσης του απολογισμού.
Λίγο νωρίτερα, ο αξιωματούχος είχε κάνει λόγο για «πυραυλική επίθεση» στο Σαμάρ, που προκάλεσε «πυρκαγιά».
Την Τρίτη, ρωσικό πλήγμα στο Σαμάρ, μια πόλη περίπου 70.000 κατοίκων πριν από τη ρωσική εισβολή, είχε προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, σύμφωνα με τον Λίσακ.
Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, προηγούμενες ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Σαμάρ έπληξαν στρατιωτικές υποδομές.
Η Σαμάρ, στα βορειοανατολικά της πόλης Ντνίπρο, απέχει λιγότερα από 150 χιλιόμετρα από το ανατολικό μέτωπο, όπου ο ρωσικός στρατός προωθείται απέναντι στις ουκρανικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Υποδοχή με όλες τις τιμές επιφύλαξε στον Πούτιν ο Μόντι (vid)
22:24
Ποινή 18 μηνών στον οδηγό νταλίκας που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης
22:16
«Επίθεση στον αμερικανικό λαό»: Οργή Ρούμπιο για το πρόστιμο της Κομισιόν στο «Χ»
22:08
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο δείπνο για τα 50 χρόνια του ΣΕΒΕ - Είναι ζωτική η σημασία της Βόρειας Ελλάδας
22:00