Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διεξάγει περισσότερες συνομιλίες με το Κίεβο
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στυις εργασίες του Ευρασιατικού Οικονομικού Φόρουμ στο Μινσκ της Λευκορωσίας, την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025.
Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via APΟ πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διεξαγάγει νέο γύρο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, ενδεχομένως στην Κωνσταντινούπολη, αν και ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί.
Ο Πούτιν δήλωσε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των προτάσεων που υπέβαλαν οι δύο πλευρές στις προηγούμενες συνομιλίες, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνέχιση του διαλόγου θα συμβάλει στη μείωση του χάσματος.
Ο Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Μινσκ ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Η Ρωσία ήταν έτοιμη να επιστρέψει τις σορούς άλλων 3.000 Ουκρανών στρατιωτών, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει δημοσιονομικές πιέσεις λόγω των αυξημένων αμυντικών δαπανών, οι οποίες έχουν τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό, και ότι είναι έτοιμη να μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες μακροπρόθεσμα.
Λωρίδα της Γάζας: Δύο νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Χαν Γιούνις
12:50
Συνάντηση Τραμπ-Σι: Η ατζέντα και τα σημεία τριβής - Από τους δασμούς και το ΑΙ ως τις σπάνιες γαίες
12:33
Κυρανάκης σε Τσίπρα: «Εύκολο να υπόσχεσαι ό,τι θέλεις, όταν ξέρεις πως δεν θα τα εφαρμόσεις»
12:23
Πανσέληνος Σεπτεμβρίου: Πότε θα φανεί στον ουρανό το «Φεγγάρι του Καλαμποκιού»
12:18