Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 23 οι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις
Καπνός υψώνεται στον ουρανό μετά από ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας,
AP Photo/Leo CorreaΗ υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 23 ανθρώπων από πλήγματα ή πυρά του ισραηλινού στρατού κατά μήκους του μικρού παλαιστινιακού θύλακα, που έχει καταστραφεί έπειτα από 20 και πλέον μήνες πολέμου.
«Τουλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν (προς νοσοκομεία) έπειτα από ισραηλινά πυρά και επιδρομές», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος Τύπου αυτής της οργάνωσης πρώτων βοηθειών.
Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί σε ΜΜΕ στη Λωρίδα της Γάζας και τις δυσκολίες πρόσβασης στο πεδίο, το AFP δεν δύναται να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τους απολογισμούς της Πολιτικής Προστασίας.
Έξι αεροπορικές επιδρομές
Ο Μπασάλ εξήγησε πως έξι αεροπορικές επιδρομές που διέπραξαν, σύμφωνα με τον ίδιο, ντρόουν ή μαχητικά αεροσκάφη είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, εκ των οποίων τρία παιδιά σε μια επίθεση εναντίον μίας κατοικίας στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, ενώ περίμεναν τη διανομή τροφίμων στον τομέα Νετζαρίμ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Μετά την εκεχειρία που εφαρμόστηκε με το Ιράν την Τρίτη, ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ανακοίνωσε το βράδυ της ίδιας ημέρας πως οι ισραηλινές δυνάμεις θα επικεντρωθούν τώρα «εκ νέου στη Γάζα, προκειμένου να φέρουν πίσω τους ομήρους και να εξαρθρώσουν το καθεστώς της Χαμάς».
Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος - Η δράση του και πώς εντοπίστηκε
18:08
«Βιολάντα»: Έφοδος στα σπίτια του ιδιοκτήτη και του τεχνικού ασφαλείας
17:57
Ζαχαράκη: Την Τρίτη στη Βουλή η πρόταση μας για τις αλλαγές στο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
17:51
Κιρ Στάρμερ για Πίτερ Μάντελσον: «Λυπάμαι που πίστεψα τα ψέματα του»
17:41