Λαβρόφ: Ο αγώνας εξοπλισμών με τη Ρωσία θα οδηγήσει σε κατάρρευση του ΝΑΤΟ
Ο Σεργκέι Λαβρόφ
AP Photo/Alexander ZemlianichenkoΤα σχέδια της Ρωσίας να μειώσει της αμυντικές της δαπάνες επανέλαβε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος όμως προειδοποίησε πως η απόφαση των μελών του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις δικές τους αμυντικές δαπάνες μπορεί τελικά να οδηγήσει στην κατάρρευση της συμμαχίας.
Ειδικότερα, απαντώντας στην εκτίμηση του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, σύμφωνα με την οποία ένας αγώνας εξοπλισμών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.
«Καθώς εκείνος κάνει τέτοιες προβλέψεις, πιθανόν προβλέπει ότι μια καταστροφική αύξηση στον προϋπολογισμό των χωρών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τις δικές μου εκτιμήσεις, επίσης θα οδηγήσει στην κατάρρευση αυτού του οργανισμού», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή (27/6) ότι η Ρωσία εξετάζει τη μείωση των αμυντικών της δαπανών από την επόμενη χρονιά. Η Ρωσία αύξησε τις κρατικές δαπάνες για την εθνική άμυνα κατά ένα τέταρτο το 2025 στο 6,3% του ΑΕΠ. Το ύψος των δαπανών αυτών αντιστοιχεί στο 32% των συνολικών δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το 2025.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Μόσχα καλεί την Τεχεράνη να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00
Έως πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση για την επιστροφή ενοικίου
02:00
Υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας: Ποιοι κλάδοι θα δουν αυξήσεις μισθών
01:00