Απετράπη απόπειρα δολοφονίας του Σύρου προέδρου Αχμέντ αλ-Σαρά από το ISIS
Ο Αχμέντ Αλ Σαράα
Stephanie Lecocq/ APΑπόπειρα δολοφονίας κατά του Σύρου προέδρου Άχμεντ αλ-Σαρά φέρονται να απέτρεψαν ο συριακός στρατός και οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως μεταδίδουν λιβανέζικα πρακτορεία ειδήσεων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου LBCI, μία ομάδα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Σαρά κατά την επίσκεψή του στην Νταρά στη νότια Συρία στις αρχές Ιουνίου.
Ο αρχηγός του πυρήνα, ο οποίος ήταν κάτοικος της περιοχής Νταρά, συνελήφθη από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Σαρά, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται η Jerusalem Post.
Ωστόσο, το Υπουργείο Πληροφοριών της Συρίας διέψευσε τις αναφορές στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συρία: Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στον ISIS ρίχνουν την ευθύνη
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Αναλυτικός οδηγός
00:30
Δορυφορική εικόνα δείχνει την καταστροφή στην μεγαλύτερη στον κόσμο εγκατάσταση LNG του Κατάρ
23:56
Πρώτα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν: Αντίποινα της Τεχεράνης - «Φωτιά» στο πετρέλαιο
23:48
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αλληλεγγύη στην Κύπρο
23:39