Ισραήλ: Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζητά το τέλος του πολέμου στη Γάζα
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ
Debbie Hill/Pool Photo via APΟ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν έχει «πλέον κανένα συμφέρον να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα», κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του.
«Το Κράτος του Ισραήλ δεν έχει πλέον κανένα συμφέρον να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα, το μόνο που προκαλεί (ο πόλεμος αυτός) είναι ζημιές σε επίπεδο ασφάλειας, πολιτικής και οικονομίας», είπε ο Λαπίντ ενώπιον των βουλευτών του κεντροδεξιού κόμματός του Yesh Atid.
Υποστήριξε μάλιστα πως ο στρατός συμμερίζεται την άποψή του, υπενθυμίζοντας πως Ισραηλινοί στρατιώτες πεθαίνουν συχνά στον παλαιστινιακό θύλακα, τουλάχιστον 442 από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης την 27η Οκτωβρίου του 2023, σύμφωνα με τις αρχές.
«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Εγιάλ Ζαμίρ εμφανίστηκε χθες (Κυριακή) ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου και δήλωσε πως τα πολιτικά όργανα αναμένεται να αποφασίσουν για τον επόμενο στόχο. Αυτό σημαίνει πως ο στρατός δεν έχει κανέναν πλέον στόχο στη Γάζα», είπε ο Λαπίντ, απαριθμώντας τις επιβλαβείς συνέπειες του πολέμου στην οικονομία.
Ο πόλεμος ξεκίνησε μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, την 7η Οκτωβρίου του 2023 και το Ισραήλ είχε τότε ορκιστεί να αφανίσει την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, ωστόσο έπειτα από περισσότερους από 20 μήνες πολέμου, η Χαμάς υφίσταται ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η Χαμάς δεν θα εξαλειφθεί μέχρι να εγκαθιδρυθεί μια εναλλακτική κυβέρνηση στη Γάζα», είπε ο Λαπίντ που τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνομιλιών με αραβικές χώρες, μεταξύ αυτών της Αιγύπτου, προκειμένου να αναλάβουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, κάτι που καμία χώρα δεν έχει πει προς το παρόν ότι θα ήθελε.
Παχυσαρκία: Μέχρι τη Δευτέρα η απόφαση για τα δωρεάν φάρμακα σε 8.000 δικαιούχους
12:50
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44
Αγρότες: Έκλεισαν για έξι ώρες το τελωνείο στον Προμαχώνα - Τι γίνεται σε Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή
12:44
Στα «χέρια» της αστυνομίας το αυγό Φαμπερζέ που κατάπιε κλέφτης στη Νέα Ζηλανδία
12:43