Νέες πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στο Ισραήλ - «Πράσινο φως» για συστήματα κατεύθυνσης 3.845 βομβών
Αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός
Mauricio Campino/U.S. Air Force / APΤην πώληση νέου πολεμικού εξοπλισμού ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων ενέκρινε την Δευτέρα (30/6) η αμερικανική κυβέρνηση στο Ισραήλ, ενώ ανάμεσα στους εξοπλισμούς βρίσκονται συστήματα κατεύθυνσης 3.845 βομβών.
«Η προτεινόμενη πώληση θα ενισχύσει τη δυνατότητα του Ισραήλ να αντιμετωπίσει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές βελτιώνοντας την ικανότητά του να υπερασπίζεται τα σύνορά του, τις ζωτικής σημασίας υποδομές του και τα πληθυσμιακά κέντρα του», ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία συνεργασίας ως προς την άμυνα και την ασφάλεια (DSCA) σε ανακοίνωσή της.
«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί για να προασπίσουν την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι ζωτικό για τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα να βοηθηθεί το Ισραήλ να αναπτύξει και να διατηρήσει ισχυρές και ετοιμοπόλεμες αμυντικές δυνατότητες», αναφέρεται ακόμη στο έγγραφο.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση και διαβίβασε ειδοποίηση στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπως προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία για μεγάλες πωλήσεις στρατιωτικού υλικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανάδοχος της σύμβασης είναι η Boeing.
Βρετανία: Η αστυνομία θα συλλαμβάνει όσους καλούν σε «ιντιφάντα»
19:15
Τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκιδική – Νεκρός 42χρονος οδηγός μοτοσικλέτας
19:07
Bενεζουέλα: Ο στρατός μας δεν πτοείται από τις απειλές Τραμπ
19:00
Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό
18:52