ΚΟΣΜΟΣ

Τα 8 πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου

Τα 8 πιο περίεργα επαγγέλματα του κόσμου
Τα ξωτικά πρέπει, μεταξύ άλλων, να απαντούν στα χιλιάδες παιδιά που γράφουν στον Άγιο Βασίλη

Ψάχνετε τρόπους να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας και ταυτόχρονα να... ταξιδέψετε τον κόσμο; Κι όμως, υπάρχουν δουλειές που συνδυάζουν την εμπειρία με το ταξίδι, τον κίνδυνο με το ενδιαφέρον, και τον μισθό με την απομόνωση.

Τα οχτώ παρακάτω επαγγέλματα είναι ίσως τα πιο ενδιαφέροντα που μπορεί κανείς να βρει αυτή την περίοδο στον πλανήτη γη, οπότε αν σας ενδιαφέρει μία αλλαγή σκηνικού ή ανανέωση στη ζωή σας μπορείτε να στείλετε βιογραφικό.

Ταχυδρομικό «ξωτικό» στο χωριό του Άγιου Βασίλη

Αν λατρεύετε τα Χριστούγεννα αυτή είναι η δουλειά των ονείρων σας. Το χωριό του Άη Βασίλη προσλαμβάνει! Ένα ταχυδρομείο κοντά στο Ροβανιέμι, στη Λαπωνία, προσλαμβάνει δύο φορές τον χρόνο, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο και οι εργαζόμενοι θα πρέπει εκτός από την πώληση σουβενίρ να φοράνε και στολή ξωτικών, χριστουγεννιάτικα καπέλα και να ξεχωρίζουν τα γράμματα των παιδιών δίπλα από το τζάκι.

Όσον αφορά τα γράμματα, είναι περίπου 500.000 και τα ξωτικά πρέπει να τα ανοίγουν και αφού δουν την διεύθυνση αποστολής να απαντήσουν στα παιδιά που τα στέλνουν. Όπως λέει η Riita, ένα ξωτικό, στο CNNi: «Ο Άγιος Βασίλης απαντά στα γράμματα που στέλνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία, αλλά και σε μερικές χιλιάδες παιδιά στον κόσμο.»

Τα ξωτικά προσλαμβάνονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Φινλανδικού Ταχυδρομίου, από τέλη Σεπτέμβρη μέχρι τον Οκτώβρη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μιλάτε πολλές γλώσσες, εκτός από άπταιστα Φινλανδικά και Αγγλικά.

Κυρίως όμως πρέπει να είστε γεννημένοι για τη δουλειά. Ευγενικοί και δεκτικοί με τους ανθρώπους.

Σεφ σε υποβρύχιο

2

Αν δεν φοβάστε τους κλειστούς χώρους και ονειρεύεστε να ταξιδέψετε κάτω από το νερό, τότε το βασιλικό ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μία δουλειά που σας ενδιαφέρει, καθώς ψάχνει για έναν σεφ με χιούμορ που θα δουλεύει σε... υποβρύχιο.

Η κύρια δουλειά πάντως δεν είναι η μαγειρική, αλλά η ανύψωση του ηθικού του πληρώματος, αφού στις προϋποθέσεις δεν αναφέρεται καν η προϋπηρεσία, αλλά το πάθος για το φαγητό.

Φαροφύλακας σε απομονωμένο νησί

3

Το πάρκο της Τασμανίας και η υπηρεσία Άγριας Φύσης στην Αυστραλία ψάχνει εθελοντές επιστάτες οι οποίοι θα αναλάβουν ένα κομμάτι της άγριας φύσης για πάνω από 6 μήνες.

Η πιο ενδιαφέρουσα δουλειά είναι αυτή του φαροφύλακα στο Deal Island, ένα απομονωμένο και ακατοίκητο νησάκι, όπου ο αιτών θα αναλάβει τον πιο ψηλό, αλλά εγκαταλελειμμένο, φάρο της Αυστραλίας.

Απαιτείται να είναι φυσιολάτρης, να πιάνουν τα χέρια του και να φέρει τις δικές του προμήθειες για τους τρεις μήνες της παραμονής του. Επιπλέον, θα πρέπει να κλαδεύει και να υποδέχεται επισκέπτες το καλοκαίρι.

Το νησί δεν έχει μαγαζιά ή μπαρ, επομένως είναι ευκαιρία να απολαύσετε τη φύση σε απόλυτη απομόνωση.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές όλο τον χρόνο, αλλά για τη θέση του φαροφύλακα υπάρχει λίστα αναμονής.

Κομμωτής στην Ανταρκτική

4

Το Βρετανικό Ανταρκτικό Ερευνητικό Κέντρο, ένα ινστιτούτο που διεξάγει έρευνες στις πολικές περιοχές, ψάχνει διάφορες ειδικότητες βοηθητικού προσωπικού, από σεφ μέχρι πυροσβέστες αλλά και κομμωτή που να έχει εμπειρία σε στρατιωτικά κουρέματα.

Δοκιμαστής εξοπλισμού ακραίων συνθηκών στις πιο «σκληρές περιοχές της γης»

5

Η εταιρεία εξοπλισμού εξωτερικών χώρων Columbia προσλαμβάνει δύο «υπεύθυνους σκληρότητας» οι οποία θα «δοκιμάζουν εξοπλισμό στις πιο σκληρές συνθήκες του πλανήτη γη και μετά θα το πουν στον κόσμο».

Η πρώτη δοκιμασία θα είναι να... πάτε στο σημείο της συνέντευξης, καθώς οι συνεντεύξεις θα διεξαχθούν σε δύσκολα προσβάσιμα σημεία του κόσμου στα οποία θα πρέπει να «σκαρφαλώσετε, αγωνιστείτε, ιδρώσετε κ.λ.π.»

Παρόλα αυτά, ο μισθός θα είναι 39.000 λίρες για 9 μήνες και μέσα στις υποχρεώσεις σας θα είναι να διαφημίζετε την εταιρεία και στα social media.

Παρατηρητής του βόρειου Σέλαος

6

Κι άλλη δουλειά στη Λαπωνία, εξίσου ευχάριστη. Αυτή τη φορά το Finland's Arctic Snow Hotel προσλαμβάνει άνθρωπο που θα πρέπει να... κάτσει ακίνητος όλο το βράδυ, σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -35 βαθμούς Κελσίου για να ειδοποιεί τους κατοίκους του ξενοδοχείου πότε το βόρειο Σέλας θα είναι ορατό για να μη χρειαστεί να περιμένουν.

Η αλήθεια είναι πως η θέση αυτή καλύφθηκε πολύ σύντομα, αλλά το ξενοδοχείο ενημέρωσε πως υπάρχουν κι άλλες θέσεις στη ρεσεψιόν αλλά και στην καθαριότητα.

Φροντιστής αιλουροειδών σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής

7

Αν είστε λάτρεις των αιλουροειδών, αυτή η θέση είναι η κατάλληλη για εσάς. Η Turpentine Creek Wildlife Refuge προσφέρει δύο φορές το χρόνο εξάμηνη πρακτική άσκηση για 12 υποψηφίους οι οποίοι καλούνται να φροντίσουν κακοποιημένες ή εγκαταλελειμμένες μεγάλες ...γάτες, όπως τίγρεις, λιοντάρια, μαύρες λεοπαρδάλεις και αφρικανικούς αίλουρους.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ένα πτυχίο σε παρόμοιο πεδίο ή προϋπηρεσία στην φροντίδα άγριων ζώων, ενώ καλύπτονται η στέγαση και οι βασικές παροχές καθώς και ένας εβδομαδιαίος μισθός για τη διατροφή.

Οικονόμος στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

8

Μπορεί να μη χρειαστεί να ταξιδέψετε ιδιαίτερα για αυτή τη δουλειά, αλλά είναι σίγουρα ασυνήθιστη και ο επιτυχών θα μείνει σε ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της Αγγλίας.

Η βασιλική οικογένεια προσλαμβάνει έναν άνθρωπο που θα μένει μαζί τους και θα φροντίζει διάφορες λειτουργίες του παλατιού όπως το καθάρισμα, η διατήρηση των έργων τέχνης και θα φροντίζει τους επισκέπτες του.

Ο μισθός είναι, μόνο, 21.800 λίρες τον χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ