«Βαριά ζημιά στο Φορντό»: Παραδοχή Ιράν για τις συνέπειες των επιθέσεων των ΗΠΑ στα πυρηνικά του
Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό
Maxar Technologies / APΣτην πρώτη εκτίμηση για την έκταση της ζημιάς των αμερικανικών βομβαρδισμών στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντό προβαίνει δημοσίως ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, κάνοντας λόγο για «σοβαρή και βαριά ζημιάς».
«Κανένας δεν ξέρει ακριβώς τι έχει συμβεί στο Φορντό. Τούτου λεχθέντος, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι οι εγκαταστάσεις υπέστησαν σοβαρή και βαριά ζημιά» δήλωσε ο Αραγτσί σε συνέντευξή του στο CBS την Τρίτη (1/7).
«Ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν προχωρά αυτή τη στιγμή σε αξιολόγηση και εκτιμήσεις και η σχετική έκθεση θα υποβληθεί στην κυβέρνηση» συμπλήρωσε.
Ξεκάθαρη εικόνα για την έκταση των ζημιών αναμένεται να διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση των αυτοψιών στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ωστόσο ιρανικές επικοινωνίες που διέρρευσαν φαίνεται να υποβαθμίζουν τα πλήγματα που προκλήθηκαν από τα αμερικανικά πλήγματα στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, όπως μετέδωσε την Κυριακή (29/6) η Washington Post.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως τα πλήγματα «εξάλειψαν πλήρως και εντελώς» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ωστόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη αξιολόγηση της ζημιάς που προκλήθηκε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ για Φορντό: «Δεν γνώριζαν οι Ιρανοί - Απομάκρυναν μόνο τους εαυτούς τους, όχι το ουράνιο»
Νέα εφαρμογή για τον έλεγχο τιμών στα σούπερ μάρκετ από την ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργεί
02:00
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
01:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
00:30
Ιράκ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παροχή φυσικού αερίου από το Ιράν θα ξαναρχίσει σύντομα
23:59